Hej körkortstagare,

Vilket vägmärke betyder förbjudet att stanna och vilket vägmärke betyder förbjudet att parkera? Det diskuterar vi band annat i avsnitt 88 av 10 körkortsfrågor. Avsnittet har premiär på YouTube 2 mars klockan 18:00. Du kan se det här.

Förbjudet att stanna och parkera
Förbjudet att parkera. Förbjudet att stanna.

Första vägmärket betyder att det är förbjudet att parkera. Det andra vägmärket betyder förbjudet att stanna. När det är förbjudet att stanna så är det även förbjudet att parkera. Detta är två vägmärken som du kommer att stöta på ofta i trafiken enskilt, som tilläggstavla eller i en zontavla. Låt oss visa exempel:

Zontavla
Här är förbudet att stanna innuti en zontavla. Det betyder att man inte får parkera i området eller till ett slutmärke kommer.
الطريق السريع 65
Denna tilläggstavla betyder att du inte får parkera mellan 8-18 på varadgar.
Förbjudet att stanna
Förbudet kan också bara gälla på vissa dagar och tider. Exempelvis i detta fall så gäller förbudet att stanna på vardagar mellan 8-18.

Avsnittet finns redan att se idag i Körkortsappen. Imorgon kan ni se avsnittet på YouTube. Undertiden kan du se alla tidigare avsnitt via spellistan med alla avsnitt av 10 körkortsfrågor på YouTube här.

Hoppas ni finner avsnittet givande.

Med vänlig hälsning,
Oscar