En video mångra frågat efter är videon om Landsvägskörning. Mycket förståerligt eftersom landsvägskörning är förenat med mycket fara och som kräver elevens fulla uppmärksamhet. Därför är landsvägskörning en körlektion som elever tycker är läskigt då det är en snabb väg med mötande trafik. På det så har landsväg i många fall dålig sigt, skarpa kurvor och trafik som hofta kör för fort eller håller dåliga säkerhetsmarginaler.

Video om landsväg

Därför har vi nu äntligen filmat videon om landsvägskörning. Vi tog våra kameror och drönaren för att åka ut till landsvägen som börjar vid Hagby och som fortsätter till Upplands-Väsby. Det är en mycket bra landsväg som innehåller det mesta för att täcka de saker man behöver kunna vid landsvägskörning. I videon kommer ni se med drönarbilder hur en landsväg ser ut och vad som kännetecknar en landsväg. Med en 260 kamera kommer ni se från olika synvinklar olika sutuationer vid landsvägskörning.

Vända på landsväg

Det farliga på landsväg är vänstersväng och högersväng på landsväg. Det är så farligt att man ska undvika det helt om det är mycket trafik eftersom blir för riskfyllt. I videon visar vi en situation där du vänder iställer för att svänga för att utföra svängen senare när det är mindre riskfyllt.

Vänstersväng på landsväg

I videon visar vi hur man utför en vänstersväng på landsväg. Varför är vänstersväng på landsväg i fokus? Eftersom det är en mycket farlig manöver på landsväg som kräver att du kör mycket defensivt och mycket tydligt kommunicerar med dina medtrafikanter innan du utför vänstersvängen. Senare visar vi hur man utför en högersväng som inte är lika farlig men fortfarande mycket riskfylld.

Bli medlem hos korkortssidan.se här
Ladda ner vår app på App Store
Ladda ner vår app på Google Play