Datumparkering

👋 Hej körkortstagare

Datumparkering är alltid ett hett ämne efterssom många tycker att det är svårt att förstå hur datumparkering egentligen fungerar. I veckans avsnitt av 10 körkortsfrågor så är det veckans fråga i slutet av videon. Läser du detta mail kommer du kunna svara på den frågan. Veckans avsnitt kan du se den 18 maj 18:00 på YouTube. Alla med Körkortsappen kan se videon 2 dagar före.

Datumparkering

När får man INTE parkera när datumparkering gäller?

Du får inte parkera enligt datumparkering om:

➡️ Datumet är jämnt och husnumret jämnt
➡️Datumet är udda och husnumret är udda

Exempelvis får du inte parkera den 2 juni (jämnt) vid husnummer 4 (jämnt) eller parkera den 3 juni (udda) den 5 juni (udda). Vi har gjort en video med tydliga exempel för hur datumparkering fungerar. Du kan se videon här.

Nya videos för medlemmar

Ni med Körkortsappen eller som är medlemmar får nya videos hela tiden som endast ni kan titta på. Denna vecka fylls körkortsboken med nya videos för alla kapitel i kategorin Trafiksäkerhet. Varje kapitel går jag igeom tillsammans med er så att ni lättare förstår innehåll i körkortsboken. Detta har vi fått många meddelanden om uppskattas mycket av er.

Steg för steg

Steg för steg är kursen som får alla våra nöjda elever du hör om att verkligen gå i mål med teorin. Vet du varför? För att det finns en planering med utbildningen med ett tydligt mål. Du vet exakt vad, när och hur du ska plugga och du vet när du är redo. När du är klar med alla steg i kursen så är du redo för teoriprovet.

Du fåt tillgång till kursen genom att bli medlem eller i Körkortsappen.

Hoppas ni gillar innehållet denna vecka. Vi syns snart igen.

Kör försiktigt & Håll avståndet
Oscar Marklund