Riskettan

Jämför riskettan - Kostnadsfritt

Få förslag på datum & pris på riskettan i din stad - kostnadsfritt.

Ange önskat datum för riskettan.
I vilken stad vill du utföra riskettan?

Hur fungerar det?

Jämför snabbt testlektionserbjudanden snabbt, enkelt & kostandsfritt. Så här går det till:

Fyll i dina behov

Fyll i din ansökan med dina behov. Det tar 1 minut.

Jämför erbjudanden

Vi meddelar trafikskolor i din stad & de återkommer med förslag gratis.

Välj det bästa erbjudandet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

Boka riskettan

Riskettan

Vill du gå riskettan i Stockholm kan du boka den hos Gabriels Trafikskola här. Vill du gå kursen i en annan del i stockholm kan du använda den sida för att få förslag av trafikskolor i Stockholm. Du kan få förslag från alla andra städer i Sverige genom formuläret ovan.

Vad är riskettan?

Riskettan eller riskutbildning del 1 är en obligatorisk utbildning för att kunna ta körkort i Sverige. Under kursen så diskuterar man riskfyllda beteenden i trafiken samt hur bland annat alkohol, droger och andra substanser kan påverka din bilkörning.

Vad gör man på riskettan?

På kursen kommer du inte få utföra ett prov eller något annat som testar dina kunskaper. Därför kan du göra kursen när du vill. Men det finns krav på att du är delaktig i diskussioner under kursen. 

Under kursen där man diskuterar olika ämnen med de andra deltagarna på kursen där man behöver ta ställning i olika frågor. Många frågor har inga rätt eller fel svar utan syftet är att diskutera och bli mer uppmärksam på fiskfyllda aspekter i samband med bilkörning.

Kursen pågår i ca 3 timmar. Du måste ta med giltigt ID till kursen.

Hur länge gäller riskettan?

Efter utförd kurs har kursen en giltighetstid på 5 år. Skulle giltighetstiden gå ut behöver du göra om kursen. Kursen måste vara utförd för att du ska kunna utföra teoriprovet och uppkörningen.

När gjorde jag riskettan?

Har du redan gått kursen men är osäker på om den fortfarande är giltig? Enklast kontrollerar du det genom att ringa Transportstyrelsen här. Många förväxlar att man har gått riskettan med att man egentligen har gått handledarutbildningen.

Untitled design 2

Bara seriösa & lagliga trafikskolor

Vi rekommenderar dig bara trafikskolor som får bedriva sin verksamhet enligt transportstyrelsen. Du kan känna dig trygg med att du blir komtaktad av en bra trafikskola i din stad.