Syntest körkort

Syntestet görs hos Gabriels Trafikskola i Jakobsberg. Adress: Riddarplatsen 2. Vi rapporterar ditt syntest direkt digitalt.

Pris: 149 kr

Laddar…

Kan man göra syntest online?

Många frågar om man göra ett syntest körkort online. Det går tyvärr inte utan du måste fysiskt närvara för att kunna göra en godkänd synundersökningen för körkortstillstånd. Om någon utför en synundersökning online så är det inte giltigt enligt Transportstyrelsen.

Hur länger gäller ett syntest för körkort?

Syntest körkort

När du skickar in syntestet till Transportstyrelsen så får det inte vara äldre än två månader. Därför är det mycket fördelaktigt om du gör synundersökningen hos någon som skickar in syntestet digital så att Transportstyrelsen får det direkt och inte via en blankett.

Gör du synundersökningen hos Gabriels Trafikskola så skickar vi in syntestet digitalt. Det är när du ansökt om körkortstillstånd och gjort synundersökningen som Transportstyrelsen behandlat din ansökan. Har du inte ansökt om körkortstillstånd gör du det här.

Är ansökan om körkortstillstånd komplett där du inte har några hälsoproblem så kan du få körkortstillståndet bara inom några dagar. Har du den digitala brevlådan Kivra så går det ännu snabbare. Kommer du behöva komplettera med någonting till Transportstyrelsen så kan det tyvärr dröja flera veckor eller till och med månader innan du får ditt körkortstillstånd beviljat. Man behöver komplettera sin ansökan om man har svarat att man har något hälsoproblem i ansökan. Då kanske du behöver komplettera med papper på det hälsoproblem som du angivit att du har.

Kom ihåg att du med körkortstillstånd inte får köra privat. För det behöver du gå en handledarutbildning. Den kan du boka här. Handledarutbildningen behöver både du och din handledare gå för att ni ska kunna övningsköra tillsammans. Ni behöver dock inte gå den samtidigt.

Vad kostar ett syntest?

Priset för synundersökningen varierar. På Gabriels Trafikskola tar vi 149 kr för en synundersökning. Kan då påvisa att någon tar mindre för ett synundersökning kan vi mer än gärna erbjuda dig samma pris hos oss. För att det erbjudandet ska hålla behöver det vara en som utför en synundersökning i Stockholm. Synundersökningen ska vara specifikt för körkort, har du gjort en udnersökning för något annat så gäller inte det.