Om oss
Korkortssidan.se grundades 2017 och gick live den 5 december 2018. Vår vision är att alla ska ha möjlighet att ta körkort i Sverige oavsett ekonomiska förutsättningar eller bakgrund. Därför erbjuder vi körkortsutbildning 100% gratis med målet att göra det tillgängligt för så många människor som möjligt. Vårt mål är mer relevant än någonsin då körkortet hjälper människor in i arbetsmarknaden och för att integreras i Sverige. Körkortet underlättar också för familjer att frigöra mer tid och underlätta vardagen.

Vår story

15 mars 1984 föddes Oscar Yacoub Marklund i Syrien. Just i denna stund klarnade det. Det var helt uppenbart för hans pappa Jacob och mamma Marie att framtiden fanns någon annan stans. En plats de vill uppfostra sina barn. En plats verktygen finns för att se på en ljus framtid.

Jacob gick till svenska ambassaden i Syrien och ansökte om visum till Sverige. Hans kompisar skrattade åt honom och sa att det aldrig kommer att ske. Februari 1986 anlände han till Sverige med inte en krona i fickan och ingen stans att ta vägen.

Sverige hjälpte Jacob med tak över huvudet och mat på bordet. Ett år senare anlände hans fru Marie och hans son Oscar till Sverige. Efter att Jacob visade sin ambitionsnivå så erbjöds han att studera till Trafiklärare i Örebro. Han sov i Örebro på vardagarna och åkte tillbaka till familjen i Västerås på helgerna i 1,5 år. Marie gick med Oscar till förskolan varje dag i flera kilometer. Hon storhandlade utan bil och bar kassarna för att ha mat på bordet. Det fanns inga pengar för att ta hämtmat.

Jacob gjorde praktiken hos T&G:s trafikskola i Västerås. När praktiken var klar köpte Jacob T&G:s trafikskola 1995 utan någon som helst erfarenhet av att driva företag i Sverige.

2018 existerar fortfarande trafikskolan Jacob förvärvade under namnet Gabriels Trafikskola och finns på Östermalm i Stockholm City och i Jakobsberg utanför Stockholm. Jacob har i 24 år skapat arbetstillfällen för 50-tal människor och hjälpt tusentals människor att ta körkortet.

Jacob och Maries söner Oscar och Allan har tack vare sina föräldrar och Sverige en universitetsexamen och jobbar inom Gabriels Trafikskola inom marknadsföring och ekonomi.

Oscar och Allan har byggt korkortssidan.se. För att ge tillbaka för det de fått. Allting.

Jacob

Marie

Oscar

Allan

Korkortssidan.se © All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel